Alles over uitvaart in Amsterdam

De Nieuwe Ooster

De gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster, gelegen aan de Kruislaan in de Watergraafsmeer, verzorgt begrafenissen en crematies.

Begraafplaats en Crematorium De Nieuwe Ooster beschikt over 2 aula's: een grote en een kleine aula. Bijzonder is het crematieritueel in de grote aula, de Jan Leupen aula. Aan het einde van de plechtigheid kan de familie er voor kiezen om de kist aan het oog te onttrekken. Bij veel crematoria gebeurt dat door de kist te laten dalen maar bij De Nieuwe Ooster kan de kist na afloop van de plechtigheid juist stijgen naar de ovenruimte die op de eerste verdieping is gelegen. Daarnaast beschikt De Nieuwe Ooster ook nog over een intieme familie-aula voor de wat kleinere gezelschappen, tot 50 personen.

Als grootste begraafplaats van Amsterdam beschikt De Nieuwe Ooster ook over het eerste volwaardige uitvaartgebouw voor moslims in Nederland. Dit gebouw huisvest de verschillende functies voor islamitische begrafenisrituelen inclusief een overdekte bewassingsruimte, open en transparant. Tevens is er een speciaal grafvak geschikt voor islamitische graven in de zuidwest hoek van de begraafplaats. Amstel uitvaarten kan je helpen de spoedprocedure in gang te zetten zodat de uitvaart zo snel mogelijk kan plaatsvinden. Dit kan van maandag tot en met zaterdag.


Contact

Bezoekadres  :  Kruislaan 126
1097GA  Amsterdam
Postadres  :  Kruislaan 126
1097GA  Amsterdam
Web  :  https://www.amstel-uitvaarten.nl/locatie/De-Nieuwe-Ooster
Telefoon  :  020-25 32 900 (tussen 8.00 en 12.30 uur)

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112