Alles over uitvaart in Amsterdam

Grafmonument laten maken

Enige tijd na de begrafenis van uw dierbare zult u beslissen hoe het grafmonument er uit moet gaan zien. Er zijn heel veel mogelijkheden: staand en/of liggend, wilt u natuursteen, hout, glas perspex of glas? Als u een wandeling maakt over een van de begraafplaatsen in Amsterdam dan zal het u opvallen dat er heel veel verschillende soorten grafmonumenten zijn. Van heel sober en eenvoudig tot grote praalgraven.

Vraag voor de begrafenis naar de regels

Vraag voor de begrafenis naar de regels

Elke begraafplaats heeft zijn eigen regels. Op de ene begraafplaats is men heel gemakkelijk en hebt u nagenoeg alle vrijheid om het grafmonument van uw dierbare zo te maken als u maar wilt. Maar er zijn ook begraafplaatsen die een streng monumentenbeleid voeren. Daar zijn niet alleen regels over het formaat, maar kan het ook zijn dat men voorschrijft welke materialen er gebruikt mogen worden. Op sommige (vaak oudere) begraafplaatsen wil men dat alle graven er nagenoeg hetzelfde uitzien. Dat geeft natuurlijk niet en kan ook heel erg mooi zijn. Maar het is wel erg belangrijk dat u voor de begrafenis weet wat de regels zijn. Dan kan u op tijd bepalen of deze begraafplaats in Amsterdam goed past bij uw wensen.

Neem de tijd

U hoeft met de keuze voor een grafmonument geen haast te maken. Neem rustig de tijd. Wandel eens rustig langs andere graven op de begraafplaats en laat u inspireren. Er zijn verschillende grafsteenspecialisten in Amsterdam. Ga er eens langs en vraag ze naar eerder werk zodat u kunt zien of het bij u past.

In de tijd dat er nog geen monument is geplaatst kunt u het graf als u dat wilt al wel wat aankleden. Zo kunt u er bloemen en planten op plaatsen. Het is ook mogelijk om zelf dingen te maken die u kunt plaatsen bij het graf. Denk aan een foto of een tekening van een van de (klein)kinderen die u in plastic doet. Dit kan u vastmaken aan een stok die u op het graf plaats. Het is ook mogelijk om een tijdelijk grafmonument te huren.

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112