Alles over uitvaart in Amsterdam

Rouwboeketten in Amsterdam

Er zijn in Amsterdam verschillende bloemenwinkels die een speciaal assortiment rouwbloemen of rouwboeketten aanbieden. In deze assortimenten worden prachtige rouwstukken aangeboden. Naast bloemstukken zijn er ook grafkransen, graftakken en herinneringslinten te koop bij aanbieders van rouwboeketten in Amsterdam.

Rouwbloemen worden vaak op en rond de kist geplaatst tijdens de opbaring en bij de uitvaartplechtigheid. Wanneer de overledene wordt begraven worden de bloemen op het graf gelegd. Er kan gekozen worden uit heel veel verschillende soorten bloemen, kleuren en natuurlijk ook samenstellingen van het rouwboeket.

Bloemen in graf of oven

Bij sommige begrafenissen gooien nabestaanden een bloem in het graf zodat de bloemen worden mee begraven met de overledene. Bij crematies wordt soms een bloem of tak mee ingevoerd in de crematieoven. Het is doorgaans niet mogelijk om hele rouwboeketten mee te cremeren. Dit heeft te maken met de veiligheid omdat bloemstukken erg snel vlamvatten en ze mogelijk al in brand staan voordat de deur van de oven dicht is. Als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn bij het mee cremeren van bloemen dan kunt u uw uitvaartondernemer hier naar vragen. U kunt ook contact opnemen met het crematorium in Amsterdam waar de overledene wordt gecremeerd.

Symbolische betekenis bloemen

Elke bloem heeft (naast dat ze gewoon heel mooi zijn) een symbolische betekenis. Deze symbolische waarden zijn in de loop van de eeuwen ontstaan en ze verschillen per land, regio en cultuur. De verschillen kunnen zelfs heel groot zijn. De symbolische waarde die de bloemen hebben kan bij een uitvaart een extra betekenis geven. In de infotheek van Uitvaart.nl is een lijst te vinden waarin de
symbolische waarde van verschillende bloemen wordt omschreven. Er is daar ook informatie te vinden over de betekenis van de kleur van de bloemen.

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112