Alles over uitvaart in Amsterdam

Bij leven regelen

Natuurlijk wilt u bij leven niet teveel bezig zijn met uw eigen overlijden. Maar om juist met een gerust gevoel door het leven te gaan is het belangrijk om toch een paar zaken te regelen. Daarmee zorgt u ervoor dat uw dierbaren niet met onnodige vragen omtrent uw uitvaartwensen achterblijven.

Begraven of cremeren?

Begraven of cremeren?

Wilt u na uw dood worden gecremeerd in één van de crematoria in Amsterdam of geeft u de voorkeur aan een begrafenis in Amsterdam? Voor uw nabestaanden zal dat de eerste vraag zijn waar ze na uw overlijden een antwoord op moeten geven. Het komt nog vaak voor dat nabestaanden helemaal geen idee hebben wat hun dierbare wilde. In dat geval moet er in korte tijd een besluit worden genomen wat kan zorgen voor extra spanning en verdriet in een heel moeilijke tijd.

Het is dus belangrijk dat u bij leven aangeeft wat u wilt. U kunt uw keuze op verschillende manieren kenbaar maken. Dat kan door uw wensen op papier te zetten en deze te bewaren bij uw andere papieren. Zo zullen uw nabestaanden na uw overlijden snel ontdekken wat u wilde. Maar u kunt er natuurlijk, al is het maar heel kort, over praten met uw naaste(n).

Wilt u weten welke begraafplaatsen er zijn in Amsterdam? In ons hoofdstuk begraafplaatsen in Amsterdam vindt u een overzicht van alle begraafplaatsen in Amsterdam. In het hoofdstuk cremeren in Amsterdam vindt u een overzicht van alle crematoria in Amsterdam. Zo ziet u in één oogopslag welke begraafplaats of crematorium in of nabij uw stadsdeel te vinden is.

Wat kunt u vastleggen

Er zijn heel wat zaken die u kunt vastleggen zodat alles na uw overlijden zo wordt afgewikkeld als u dat wilt. Op Uitvaart.nl vindt u in het hoofdstuk ‘Wensen vastleggen’, uitgebreide informatie over onder andere het opstellen van een testament, een codicil, erfrecht, zorgverklaring, ter beschikking stellen aan de wetenschap en het donorcodicil.

Waarvan betaalt u uw uitvaart?

Om een antwoord te kunnen geven op die vraag is het natuurlijk van belang dat u eerst uw uitvaartwensen in kaart brengt. U kunt dan heel eenvoudig via de online uitvaart kostencalculator uitrekenen wat uw uitvaart gaat kosten.

Als u weet om welk bedrag het gaat dan kunt u kiezen om dit bedrag te verzekeren middels een uitvaartverzekering, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat u genoeg spaargeld heeft of dat u de uitvaart op een andere manier wilt financieren. Een overzicht van de verschillende financieringsmogelijkheden staan op een rij in de infotheek van Uitvaart.nl.

Meer informatie over Uitvaart Amsterdam regelen

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112