Alles over uitvaart in Amsterdam

Uitvaartverzekering

Er zijn verschillende manieren om een uitvaart te kunnen betalen. Zo kiezen sommige mensen er voor om een bedrag te sparen of hebben ze simpelweg genoeg geld waarvan de uitvaart betaald kan worden. Maar het is ook mogelijk om u te verzekeren voor uw uitvaart.

Er zijn diverse verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden. Er worden diverse producten aangeboden maar in grote lijnen komt het neer op twee keuzes. Mensen kunnen kiezen voor een natura uitvaartverzekering of voor een kapitaal uitvaartverzekering.

De natura uitvaartverzekering wil zeggen dat de verzekeraar na het overlijden van de cliënt, zelf de uitvaart wil verzorgen. Daarmee kan de verzekeraar (door het grote aantal uitvaarten dat ze verzorgen) veel inkoopvoordeel halen waardoor ze de uitvaart goedkoop kunnen uitvoeren. Als er sprake is van een kapitaal uitvaartverzekering dan keert de verzekeraar na het overlijden het overeengekomen bedrag uit. De familie is in dat geval helemaal vrij in de keuze welke uitvaartondernemer de uitvaart mag verzorgen. Bij een natura uitvaartverzekering kan de familie ook zelf kiezen wie de uitvaart verzorgt. Maar men moet er dan wel rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag uitkeert. Het is daarom erg verstandig om altijd eerst even contact op te nemen met de verzekeraar zodat u precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Als u meer wilt weten over uitvaartverzekeringen kijk dan op Uitvaartverzekering.net.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112