Alles over uitvaart in Amsterdam

Geen geld voor uitvaart

Op het moment dat er geen nabestaanden van een overledene gevonden kunnen worden en er niets geregeld is voor de uitvaart neemt de gemeente Amsterdam deze taak over. Hulpdiensten of instanties die de overledene aantreffen nemen dan contact op met het team Uitvaarten van de gemeente Amsterdam.

Team Uitvaarten

Dit team gaat eerst op zoek naar familieleden van de overledene. Als deze worden gevonden dan wordt hun gevraagd of zij de uitvaart willen betalen. De familie kan eventueel bijzondere bijstand bij de gemeente aanvragen op het moment dat er geen geld is voor de uitvaart. Kijk voor meer informatie over de bijzondere bijstand op de site van de gemeente Amsterdam.

Familie wil niet betalen

Als de familie niet wil betalen of er geen nabestaanden zijn dan neemt team Uitvaarten het over en regelt de uitvaart. Deze uitvaart is dan zeer sober maar wel compleet. Nabestaanden hebben op dat moment geen zeggenschap over hoe de uitvaart verloopt. Er wordt wel rekening gehouden met de wensen van de overledene als dit goed is vastgelegd (wensenformulier, codicil of testament). Voor meer informatie kunt u bellen met team Uitvaarten via nummer (020) 251 4231.

Let op! De gemeente zal de kosten voor het regelen van de uitvaart alsnog verhalen op de directe nabestaanden. De totale kosten zullen al snel veel hoger uitvallen dan wanneer de nabestaanden er voor kiezen om zelf een budget uitvaart te regelen.

Budget uitvaart goedkoopste optie

Wanneer er weinig geld is om de uitvaart van te betalen kunnen de nabestaanden kiezen voor een budget uitvaart. Op die manier worden veel kosten bespaard. Zo kan de uitvaart al compleet worden geregeld vanaf 1.875 euro. Het gaat dan om een crematie zonder afscheidsplechtigheid. Een voorbeeld is het Pakket Direct, desgewenst kan het pakket worden uitgebreid.

Crowdfunding van de uitvaart

Mensen die geen geld hebben voor een uitvaart of onvoldoende geld voor de uitvaart van hun wensen, zouden ook gebruik kunnen maken van een crowdfunding site. Crowdfunding betekent letterlijk 'geld inzamelen bij een groot publiek' of 'samen de uitvaart betalen'.

Er zijn vandaag de dag talloze sites waar je een inzamelingsactie voor de uitvaart van een dierbare kunt starten. De meeste vragen een commissie van 6% over alle donaties en transactiekosten van per donatie. De site UitvaartDonatie.nl vraagt echter geen commissie en geen transactiekosten. Dat komt omdat de site eigendom is van de uitvaartonderneming Amstel Uitvaarten die ook de uitvaart kan verzorgen. De actieve rol van Amstel Uitvaarten in de financiering en het verzorgen van de uitvaart heeft een aantal belangrijke voordelen:

1. Geen commissie en geen transactiekosten
Vrijwel alle crowdfundingsites vragen een percentage van de donaties en transactiekosten per donatie. Maar Uitvaartdonatie.nl rekent geen commissie en geen transactiekosten! Zo kan de volledige opbrengst van een inzamelingsactie voor de uitvaart worden gebruikt.

2. Al het geld gegarandeerd goed besteed
Omdat alle donaties bij een uitvaartonderneming terecht komen, weten donateurs zeker dat hun donatie echt alleen wordt gebruikt waar het voor bedoeld is: het regelen van de uitvaart

3. De uitvaart deskundig geregeld
De uitvaart is in deskundige handen! Amstel Uitvaarten is een zeer ervaren, deskundige uitvaartonderneming die de uitvaart tot in de puntjes verzorgt.

Iedereen is welkom
Iedereen kan een beroep doen op UitvaartDonatie.nl, ongeacht of er wel of geen uitvaartverzekering is. De site is er voor iedereen die onvoldoende middelen heeft voor de uitvaart van hun wensen.

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112