Alles over uitvaart in Amsterdam

Uitvaartvervoer in Amsterdam

Bij rouwvervoer denken veel mensen nog steeds aan een traditionele rouwauto die voor de stoet uit rijdt. Steeds meer mensen zijn zich al wel bewust dat ze leverbaar zijn in meerdere kleuren, maar wist u al dat uw laatste rit helemaal niet perse met een rouwauto hoeft te zijn?

In Amsterdam kan een overledene ook worden vervoerd met een boot over de grachten, achter de fiets, op een zijspan van een motor, in de speciale rouwbus of met paard en wagen. Wat dacht u van een laatste rit in een kar die wordt getrokken door een koe? Bijna alles is mogelijk.

Om u te inspireren door de vele mogelijkheden van uitvaartvervoer in Amsterdam hebben we er een aantal uitgelicht.

Uitvaartboot

De Amsterdamse grachten spelen een grote rol in het leven van veel Amsterdammers. We rijden, lopen of fietsen er dagelijks langs of varen er zomers doorheen in een bootje. Als u ook zo houdt van de grachten dan is het misschien wel een heel mooi idee om uw laatste reis te maken over de grachten. Er zijn verschillende rederijen die uitvaartboten inzetten.
In de boot kan gebruik worden gemaakt van catering. Dat kan zo uitgebreid zijn als u zelf maar wilt. Voordeel van het vervoer per boot is dat u met veel mensen bij de overledene kan blijven. Er zijn verschillende plekken in de stad waar deze boten kunnen aanmeren zoals bij begraafplaats Zorgvlied of de Nieuwe Noorder.

Uitvaartbus

Amsterdam beschikt over een eigen uitvaartbus van Uitvaartbus Service. Deze bus is helemaal omgebouwd om een overledene samen met de familie te vervoeren. Door de compactheid van de bus kan hij zelfs door de smalle straatjes rond de grachten rijden. In de bus is plaats voor vijftien personen, twee personen voor de uitvaartleiding en de kist met de overledene. U kunt de uitvaartbus een tocht laten rijden op de dag van de uitvaart. Mogelijk wilt u de plechtigheid houden in het Amsterdamse bos of bij de favoriete voetbalclub van de overledene. De uitvaartbus beschikt over verschillende faciliteiten die het u mogelijk maken om een eenvoudige plechtigheid met een intiem gezelschap te houden op een buitenlocatie.

Motor of trike

Er is een speciale motoraanhanger ontwikkeld. Op deze aanhanger is een rek geplaatst waarop de kist kan worden gezet. Dit rek is voorzien van rollers en 6 klemmen om de kist mee vast te draaien.
Deze aanhanger kan worden gebruikt door zowel motoren als een trike. De voertuigen moeten dan wel beschikken over een trekhaak. Maar het is natuurlijk wel een bijzondere mogelijkheid zeker als u echt een liefhebber bent van motoren of trikes. De aanhanger is te huren met een chauffeur maar u mag hem ook plaatsen achter uw eigen motor of trike.

Uitvaartfiets

Amsterdammers fietsen graag en heel erg veel. Waar je ook kijkt in Amsterdam, overal zie je fietsers. De uitvaartfiets maakt het mogelijk om de overledene te vervoeren in een speciale aanhangwagen die achter een fiets kan worden gekoppeld. Hij wordt verhuurd met een speciale fiets waardoor u de trappers makkelijk kunt laten rondgaan. Zo kunt u dus samen met de overledene en de familie fietsen naar de begraafplaats of het crematorium. Het is natuurlijk ook erg milieuvriendelijk.

Roze rouwauto

U weet vast al dat rouwauto’s in verschillende kleuren worden geleverd, maar de roze rouwauto blijft toch wel een speciaal exemplaar. Door zijn kleur valt hij erg op als hij door de Amsterdamse straten rijdt. De rouwauto is natuurlijk bijzonder geschikt voor mensen die graag een roze uitvaart willen. Dan denken veel mensen eerst aan de homogemeenschap, maar deze auto wordt ook gebruikt bij uitvaarten van meisjes.

Wandelen met de loopkoets

Net als de uitvaartfiets is de loopkoets een mooi vervoermiddel voor mensen die het milieu graag willen ontlasten. Maar buiten dat is het vooral ook een hele speciale en intieme manier om uw dierbare naar zijn laatste rustplaats te brengen. De loopkoets is heel eenvoudig voort te duwen. Hij is zo gebouwd dat ook kleine kinderen kunnen meehelpen met duwen. Zo kunt u dus samen als familie de overledene vervoeren.

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112