Alles over uitvaart in Amsterdam

Uitvaartcentrum in Amsterdam

Een uitvaartcentrum in Amsterdam biedt doorgaans verschillende faciliteiten die gebruikt kunnen worden voor de uitvaart. De overledene kan in een uitvaartcentrum worden opgebaard. De meeste uitvaartcentra in Amsterdam beschikken over meerdere opbaarkamers.

24-uurs kamer

Er zijn verschillende uitvaartorganisaties in Amsterdam die beschikken over de zogenaamde 24-uurs kamers. Dit zijn opbaarkamers waar de familie 24-uur per dag bij de overledene kan zijn. Als nabestaande krijgt u uw eigen sleutel waardoor u altijd naar binnen kan en u nooit een afspraak hoeft te maken.

Bij veel uitvaartcentra in Amsterdam is er ook een mogelijkheid om de uitvaartplechtigheid te houden. Het voordeel daarvan is dat de overledene niet naar een andere plek gebracht hoeft te worden voor de uitvaartdienst. Het uitvaartcentrum kan ook gebruikt worden voor de condoleance na de uitvaart. Er zijn natuurlijk ook diverse andere gelegenheden in Amsterdam waar u een uitvaartplechtigheid of de condoleance kunt houden. Inspiratie voor alternatieve locaties kunt u opdoen in ons artikel ‘Waar hou je de plechtigheid’.

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112