Alles over uitvaart in Amsterdam

Uitvaartondernemer Amsterdam kiezen

Hoe kies je een uitvaartondernemer in Amsterdam?

In Amsterdam kunt u kiezen uit vele uitvaartondernemers. Bij het maken van uw keuze kunt u letten op verschillen zaken. Het is natuurlijk niet zo dat er een eenduidige handleiding bestaat die u brengt bij de uitvaartondernemer die het beste bij u past. Maar er zijn wel een aantal zaken die u kunnen helpen bij die keuze. Het is ook belangrijk om op te merken dat u na het overlijden van uw dierbare rustig de tijd kunt nemen om een uitvaartondernemer te kiezen. Het is ook mogelijk om meerdere uitvaartondernemers bij u langs te laten komen en hen te vragen om een offerte.

De Amsterdamse onderneming Amstel uitvaarten is een typisch Amsterdamse uitvaartonderneming. Zij bieden persoonlijke, betaalbare uitvaarten in en rond Amsterdam. Op de site van Amstel uitvaarten vindt u uitgebreide, praktische informatie over alle crematoria en begraafplaatsen in en rond Amsterdam. Tevens biedt de site een handige kosten indicator die antwoord geeft op een van de meest gestelde vragen:Wat kost een uitvaart in Amsterdam?


Familie wil zelf veel regelen


Het komst steeds vaker voor dat nabestaanden zelf veel dingen willen regelen. Het kan helpen in het rouwproces omdat nabestaanden met elkaar bezig zijn om het afscheid helemaal naar eigen wens en smaak te regelen. Wanneer een familie veel zaken zelf wil regelen is het uiteraard niet nodig dat al deze taken ook nog eens afgenomen moeten worden bij de uitvaartondernemer. Daarom is het mogelijk om gebruik te maken van speciale uitvaartpakketten voor mensen die niet alles willen laten verzorgen door de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer zorgt dan voor de essentiële zaken zoals het plannen van afspraken met de begraafplaats of het crematorium. Wanneer de overledene niet thuis wordt opgebaard regelt de uitvaartondernemer het overbrengen van de overledene naar het uitvaartcentrum. De uitvaartondernemer zorgt ook voor alle logistieke zaken en het vervoer van de overledene naar de begraafplaats of het crematorium.

Families die zelf de regie willen voeren bij het afscheid van hun dierbare kunnen voor inspiratie en informatie kijken op www.begrafenis.com of www.crematie.com.

Uitvaartverzekering?

Als de overledene een uitvaartverzekering heeft dan is het verstandig om eerst goed uit te zoeken om welke verzekering het gaat. Het is heel belangrijk om te weten of het om een naturaverzekering gaat of dat het gaat om een kapitaalverzekering. Wanneer er sprake is van een naturaverzekering dan zult u de uitvaart doorgaans het meest voordelig kunnen laten verzorgen door de verzekeraar. Deze beschikken zelf over alle benodigde faciliteiten en kunnen de uitvaart met u bespreken. Wanneer u toch voor een andere uitvaartondernemer wilt kiezen is het verstandig om eerst uit te zoeken welk bedrag er uitgekeerd zal worden. Doorgaans is dat een lager bedrag dan het verzekerde natura bedrag.

Bij een kapitaalverzekering kunt u helemaal zelf kiezen welke uitvaartondernemer u wilt. Dat gaat ook op in het geval dat de overledene geen uitvaartverzekering heeft.

Wat doet de uitvaartondernemer

De uitvaartondernemer zal met u de hele uitvaart gaan organiseren. Daar komt heel wat bij kijken. Zo zal eerst worden gekeken naar de plaats waar de overledene wordt opgebaard. Mogelijk wilt u een thuisopbaring of kiest u juist voor een opbaring in een uitvaartcentrum. In dat laatste geval kunt u ook kijken of de uitvaartondernemer de beschikking heeft over een zogenaamde 24-uurs kamer. Daar kunt u de overledene zonder afspraak 24-uur per dag bezoeken met een eigen sleutel.

De uitvaartondernemer zal ook met u kijken welke kist of ander omhulsel (bijvoorbeeld een lijkwade) u wilt. Er is een zeer uitgebreide keuze. Met de uitvaartverzorger maakt u ook afspraken voor de uitvaartplechtigheid. Waar wilt u deze laten plaatsvinden, in de aula van het crematorium, de kerk, het uitvaartcentrum, uw stamkroeg of bij de voetbalclub? De mogelijkheden zijn zeer divers. Kijk voor de mogelijkheden in ons hoofdstuk waar hou je de plechtigheid.

De overledene zal ook de laatste verzorging krijgen, uw uitvaartverzorger kan dit voor u doen, maar u kunt het ook samen doen. In de tijd na het overlijden van een dierbare zult u merken dat er heel veel geregeld moet worden. Wist u bijvoorbeeld dat u voor de crematie of begrafenis eerst aangifte van overlijden moet doen bij de gemeente Amsterdam? Zonder deze aangifte kan de overledene niet worden begraven of gecremeerd. Doorgaans regelt uw uitvaarverzorger dit voor u, maar u kunt ook zelf aangifte doen bij het stadsdeelkantoor in uw buurt. Ook de rouwkaarten moeten worden verstuurd en er moeten afspraken worden gemaakt met de begraafplaats of het crematorium. Ook voor het vervoeren van de overledene en de directe nabestaanden moeten zaken worden geregeld. Bekijk ons hoofdstuk ‘rouwvervoer in Amsterdam’ voor de zeer diverse mogelijkheden die er zijn in Amsterdam.

Uw uitvaartverzorger zorgt ervoor dat u helemaal niets zult vergeten. Hij of zij zal u zoveel mogelijk ontzorgen in deze moeilijke tijd.

Uitvaart Amsterdam

Overlijden in regio Amsterdam melden?
Bel nu direct: 020 - 820 4112